Onderwijs

Kind

Volwassene

Logo

Workshop Omgaan met Pestgedrag

Deze workshop zit anders in elkaar dan je zou verwachten. Je krijgt geen pasklare methodiek aangeleerd en er wordt ook niet uitgegaan van algemene handreikingen of beïnvloedingstechnieken. 

Wat gebeurt er dan wel? In deze workshop wordt ingezoomd op situaties waaruit pestgedrag ontstaat. Je krijgt inzicht in signalen die voorafgaan aan pestgedrag en je leert herkennen wat de behoefte is van zowel het pestende als het gepeste kind.

Er wordt tijdens de workshop regelmatig een letterlijke vertaalslag gemaakt naar je eigen praktijk. Dit gebeurt door te vertalen waar je zorgen liggen en welke consequenties dit heeft. Je maakt kennis met een unieke manier die jou in een paar zinnen inzicht geeft. Dat is je vertrekpunt naar de oplossing.

Tegelijkertijd krijg je werk- en spelvormen die de dynamiek in je groep beïnvloeden en kinderen helpen elkaar écht te leren kennen. Vanzelf ontstaat, door jouw betrokkenheid en gespecialiseerde begeleiding, respect en waardering voor ieders eigenheid.

Kindgewijs kijkt mee naar jouw specifieke situatie. Je krijgt een compleet andere kijk op het gedrag van kinderen en hoe jij dit in stand houdt door verder te kijken dan de huidige situatie. Je krijgt hulp bij het maken van de vertaalslag en merkt welke patronen en dynamieken jouw groep bewegen.
Je gaat naar huis met een aantal werkvormen die je meteen kunt inzetten, gewoon tussendoor, op elk moment van de dag.

Deze workshop duurt een hele dag en kost € 135,- inclusief koffie/thee, lunch en cursusmateriaal.

"Wij leren onze kinderen wat we geleerd hebben, zij leren ons wat we verleerd zijn"

Maartje Coolen
Gecertificeerd Kindertolk® en Master Pedagoog
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T 06 48209701
Facebook  linkedin