Onderwijs

Kind

Volwassene

Logo

Training Gedrag in-Zicht!

Als juf of meester maak je veel gebruik van spiegelen; jij doet het goed voor en kinderen doen jou na. Dit gebeurt ook vaak onbewust: het is het proces van het afstemmen op de ander. Je ziet wat je anders niet kan zien. Je leert jezelf kennen via de ander. Of zoals kinderen het zeggen: "Wat je zegt, ben je zelf!" Tijdens deze training - waarin taal en spiegelen de pijlers vormen - zien leerkrachten  hoe kinderen non-verbaal signalen afgeven over de manier waarop zij de aanwezigheid van volwassenen beleven. Moeilijk gedrag of leerproblemen worden daardoor zelfs een wegwijzer.

Na het volgen van deze training weet jij welke ontwikkelingsmogelijkheden je hebt, ervaar je op welke manier kinderen jouw gedrag en aanwezigheid reflecteren, kan je beter omgaan met moeilijkheden en lastige situaties in de groep en zie je leer- en gedragsproblemen vanuit een andere betekenis.

Inhoud van de training
De eerste dag is oriënterend en verrassend. Je maakt kennis met de kracht van vertalen en wat dit betekent voor jouw onderwijs; Hoe leert een kind en wat is jouw aandeel in de leermotivatie van kinderen? Hoe spiegelt een kind?

Vervolgens ervaar je tijdens dag 2 op inspirerende wijze hoe je een aangename leer- en werkomgeving creëert, wat de boodschap is achter veelvoorkomende leer- en gedragsproblemen en het aandeel van ouders hierin? Hoe je hen meeneemt naar een deel van de oplossing en dat jij als leerkracht hierin veel betekent.

Op dag 3 kijk je naar jouw en je groep. Je krijgt in zicht wat jouw aandeel is in de oplossing of verandering van het probleemgedrag.
We zien jou als professional en als mens, wie je werkelijk bent en wat jouw authentieke kwaliteiten en verlangens zijn. We zoomen in op hoe je je huidige beroepspraktijk ervaart en welke houding je hierin aanneemt. Ervaar je nog steeds de passie waarmee je aanvankelijk begon? Wat ben je allemaal anders gaan doen omdat de omgeving dit van je verlangde of omdat je dacht dat dit zo hoorde? Je kunt zelf bijdragen aan de oplossing van bepaalde aspecten waar je moeite mee hebt en na afloop van deze twee dagen merk je hoe dit effect heeft op je groep en je leven. Dit doen we door een protret te maken van een kind (of een groep) waarvan je iets moeilijks/zorgelijks in kaart brengt. Je leert hoe je het beschrevene 'vertaalt' naar je eigen leven en gaat in op de betekenis van 'onze' taal en de wijze van communiceren.

Aan het einde van de drie middagen heb je geleerd simpel en doeltreffend te reflecteren op jezelf in contact met een kind of je groep en hoe je een oudergesprek een nieuwe impuls kunt geven.


Quotes en reacties van deelnemers:


- "
Is erg leuk. Dus zeker doen, collega!"
- “Ik ben nog steeds erg onder de indruk van de bijeenkomst… Heel mooi en waardevol wat jullie bij de groep en vooral ook bij mij hebben losgemaakt.”
- “Het heeft echt wat met me gedaan… Veel over nagedacht, maar in de positieve zin…"

Kosten:
Deelname aan deze drie middagen kost € 279,- (vrij van BTW) inclusief cursusmateriaal, en koffie/thee.
Aanmelden kan middels de menuoptie 'Inschrijven Trainingen/Workshops'.

Uiteraard is het ook mogelijk om de training te volgen in teamverband. 
Een complete 2-daagse teamtraining kost € 3600,-. Hiervoor worden 12 deelnemers getraind en intensief begeleid door 2 trainers.

Indien gewenst kan een teamtraining worden voorafgegaan door een informatieve bijeenkomst tijdens de teamvergadering. Voor meer informatie of wilt u een offerte? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

"Wij leren onze kinderen wat we geleerd hebben, zij leren ons wat we verleerd zijn"

Maartje Coolen
Gecertificeerd Kindertolk® en Master Pedagoog
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T 06 48209701
Facebook  linkedin