Over Maartje Coolen

Maartje Coolen is na de nodige (bij)scholing in januari 2012 gestart met de praktijk Kindgewijs. Tot februari 2016 was zij in totaal 15 jaar werkzaam in het basisonderwijs als groepsleerkracht.

Maartje heeft een relatie en samen hebben ze drie opgroeiende kinderen. Haar gezin en haar ervaringen uit de onderwijspraktijk zijn haar grootste inspiratiebron. Toen ze nog maar pas aan het werk was met 'haar' kinderen op school, merkte ze grote verschillen in hoe kinderen en leerkrachten op en over elkaar reageren. Ook lag het voor haar gevoelig dat er al heel snel een oordeel wordt geveld en een diagnose wordt gesteld. Daarom is ze 8 jaar geleden op zoek gegaan naar een weg die haar kon helpen zich staande te houden in het huidige onderwijssysteem en koos voor de opleiding Kindertolk.

Al heel snel merkte ze dat kinderen hetzelfde ervaren jegens 'ons' onderwijs en in de opvoeding. Hetgeen ze zag en merkte bij kinderen kreeg nu woorden door de methode waarmee ze het gedrag van kinderen leerde vertalen.

De opleiding tot Kindertolk liet haar vooral kijken naar en reflecteren op zichzelf. Met name in haar gezin waren hierdoor kleine en grote veranderingen merkbaar. Door de link te leggen naar het onderwijs lukte het haar om ook hier veranderingen te creëren door simpelweg anders om te gaan met zichzelf in het onderwijs in plaats van te proberen het onderwijs te veranderen. Dit gebeurde al snel daarna. Door het hervinden van haar authenticiteit en zuiver te kijken naar wat de kinderen haar 'leerden' ontdekte ze haar ware passie en was er diepgaand contact tussen de kinderen en haar en tussen de kinderen onderling.

Maartje is nu vooral werkzaam met groepen professionals uit het onderwijs in Nederland en België. Ze heeft zich verder ontwikkeld om de taal van kinderen te onderwijzen aan zowel deze professionals als ook in groepsverband of individuele sessies met ouders. Haar werk heeft bij velen succesvolle blijvende veranderingen in gang gezet en geeft je beslist een ander beeld van het gedrag van kinderen, op welke manier dan ook.

Haar opleidingen en kwalificaties zijn:

- Post HBO-opleiding Master Pedagogiek
- Post HBO-opleiding tot Kindertolk®
- HBO-opleiding Bachelor Pedagogiek
- HBO-opleiding Leraar Basisonderwijs (PABO)
- Training en bijscholing tot Onderwijs Kindertolk®
- Cursus Communicatie in de hulpverlening
- Cursus Coöperatieve Werkvormen
- Netwerk Boeiend Onderwijs I
- Netwerk Boeiend Onderwijs II
- Conferentie (door Elaine Aaron) en lezingen over hoogsensitiviteit
- Workshop Rots & Water
- Workshop Opvoedparty
- Opleiding Zinvol Tekenen
- Docentenopleiding Zinvol Tekenen
- Opleiding Systemisch Werken

"Wij leren onze kinderen wat we geleerd hebben, zij leren ons wat we verleerd zijn"

Maartje Coolen
Gecertificeerd Kindertolk® en Master Pedagoog
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T 06 48209701
Facebook  linkedin