Verloop consult

Het verloop van een afspraak bij Kindgewijs is afhankelijk van jouw vraag met betrekking tot de probleemsituatie. Kindgewijs stemt hier, samen met jou, op af.

Om te werken aan ver­be­ter­ing van het gedrag zijn er bij Kindgewijs verschillende mogelijkheden:
* Kindbegeleiding
* Pedagogische begeleiding
* Persoonlijke begeleiding van de volwassene(n)

Bij begeleiding van je kind wordt gebruik gemaakt van verschillende (spel)materialen en (teken)werkvormen. Aan de hand hiervan wordt gekeken naar de diepere laag van het prob­leem. Je kind is dus vooral gezellig en creatief bezig. Soms komt er een gesprek op gang, maar dit is niet per se nodig om te ontdekken wat de oorzaak is. Het geeft vaak wat aanvullende informatie.
Na elke afspraak wordt een kort verslag naar je toe gestuurd. Hierin staat wat er aan bod gekomen is en krijg je inzicht middels een voorzichtige vertaalslag die gemaakt wordt na het werken met je kind.
Na ongeveer drie afspraken is er een tussenevaluatie met de ouder(s). H
ierin wordt dieper ingegaan op het doel van de werkvormen en de effecten, maar vooral welke essentie er ten grondslag ligt aan het gedrag. Dus wat je kind probeert te zeggen en welke behoefte er ligt verstopt onder zijn gedrag. Er wordt bekeken welke veran­derin­gen zijn opgemerkt, een en ander aangescher­pt en/​of bijgestuurd waar nodig.
Meestal volgen er nog twee afspraken na de tussenevaluatie. In totaal komt je kind dus vijf keer. Na de twee laatste afspraken is er nog een eindevaluatie mits het traject afgerond wordt. In de meeste gevallen is dit zo. Het komt een enkele keer voor dat er meer afspraken nodig zijn.

Pedagogische begeleiding houdt in dat je tips en handvatten krijgt met betrekking tot allerlei aspecten binnen de opvoeding. Hieronder vallen ook vragen over schoolaangelegenheden, wat er nodig of mogelijk is en hoe met betreffende situaties omgegaan kan worden.

Zie voor persoonlijke begeleiding van de volwassene(n) de menu opties bij 'Volwassene'.


Een bezoek aan Kindgewijs lev­ert je een bli­jvend resul­taat. Je gaat naar huis vol inzichten en inspi­ratie waar je mee aan de slag wil. Door het invoe­lend ver­mo­gen van Maartje en haar kwaliteit om meteen inzichtelijk te maken waar het bij jouw kind om gaat, kijk je anders naar het prob­leem. Een reac­tie van een ouder: “Bij jou is het prob­leem ineens geen prob­leem meer. Zo knap hoe jij dit kunt omdraaien en weer de goede din­gen laat zien!”

"Wij leren onze kinderen wat we geleerd hebben, zij leren ons wat we verleerd zijn"

Maartje Coolen
Gecertificeerd Kindertolk® en Master Pedagoog
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T 06 48209701
Facebook  linkedin